Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Εκδήλωση για τις μελέτες του κτίσματος Α2 του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

17/6/2020

Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ), τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Α.Ε και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 12.00 (κτίριο Χ πρώην στρατοπέδου) ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.
Ειδικότερα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι ολοκληρωμένες μελέτες αποκατάστασης του εμβληματικού διατηρητέου κτίσματος Α2 καθώς και οι μελέτες επανάχρησης του ως κέντρο επιτελικής διοίκησης του Δήμου και ως εκθεσιακός χώρος στη θεματική της Εθνικής Αντίστασης.

Το κτίσμα Α2, συνολικού εμβαδού 3.700 τ.μ. περίπου, κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1890 - 1905 από την Οθωμανική διοίκηση του στρατοπέδου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως στρατώνας. Στη μακρόβια ιστορία του έλαβε διάφορες χρήσεις μεταξύ των οποίων και ως φυλακή θανατοποινιτών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Δείτε εδώ το βίντεο για το έργο

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους δημοσιογράφους αλλά είναι ανοιχτή και στο κοινό και με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, οι πολίτες θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα ή να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Δήμου.

 

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 23/6/2020

Ημερολόγιο

ΜΟΔ Α.Ε.