Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

 Ροές Δεδομένων RSS

Τα αρχικά RSS προέρχονται από τις αγγλικές λέξεις Really Simple Syndication (ή Rich Site Summary) και αντιπροσωπεύουν ένα πρότυπο που βασίζεται στην γλώσσα XML και επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη προσφορά περιεχομένου, όπως τίτλους ειδήσεων, ανακοινώσεις κ.α.

Με την βοήθεια των RSS feeds (δηλαδή των ροών RSS) μπορείτε να ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα του ιστοχώρου προβάλλοντας τους τίτλους και περιορισμένα αποσπάσματα του περιεχομένου.

Στην παρούσα ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε όλες τις ροές RSS που προσφέρει ο ιστοχώρος και να επιλέξετε αυτές που σας ενδιαφέρουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την επιθυμητή ροή δεδομένων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που της αντιστοιχεί.

Διαθέσιμες ροές περιεχομένου (RSS Feeds)

Νέα και ανακοινώσεις

Τελευταία νέα

Διαγωνισμοί - Διακηρύξεις

Νέοι διαγωνισμοί και διακηρύξεις


Πώς μπορώ να διαβάσω ένα RSS Feed;

Οι σύγχρονοι φυλλομετρητές, για παράδειγμα ο Internet Explorer 7 και ο Firefox 2, υποστηρίζουν το πρότυπο RSS και το περιεχόμενό τους προβάλλεται στην οθόνη του υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του RSS feed στα «Αγαπημένα σας» ή «Σελιδοδείκτες» για ευκολότερη πρόσβαση. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο διαδικτυακή υπηρεσία προβολής των RSS feeds, όπως το Google reader ή να κατεβάσετε εξειδικευμένα προγράμματα διαχείρισής τους.

Οδηγίες εγκατάστασης ενός προγράμματος RSS feed.

  • Βήμα 1: Κλείστε τυχόν εφαρμογές που μπορεί να έχετε ανοιχτές και συνδεθείτε με το διαδίκτυο.
  • Βήμα 2: Φορτώστε στον υπολογιστή σας μία από τις εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων (RSS) που προσφέρονται δωρεάν. Για κάθε λειτουργικό σύστημα υπάρχει και αντίστοιχο πρόγραμμα.
    • FreeDemon - FeedReader | Windows
    • Pheeder XML Reader - Shrook 2  - Tickershock - Safari RSS | Mac OS X 
    • Amphetadesk | Windows / Linux / Mac
  • Βήμα 3: Κάντε copy το RSS feed της κατηγορίας που επιθυμείτε να παρακολουθείτε.
  • Βήμα 4: Κάντε paste το RSS feed στην εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων

σε περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερα του ενός RSS feed, εκτελέστε τα δυο παραπάνω βήματα. Η διαδικασία αυτή γίνεται μια φορά κατά την εγκατάσταση.

Όροι χρήσης

Τα RSS feeds παρέχονται εντελώς δωρεάν και μπορείτε να προβάλλετε το περιεχόμενό τους στον προσωπικό υπολογιστή σας χωρίς περιορισμούς. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη ροή RSS για εμπορικούς σκοπούς ή να την ενσωματώσετε στον διαδικτυακό τόπο που διατηρείτε, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές του ιστοχώρου της ΜΟΔ.

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 17/01/2024

ΜΟΔ Α.Ε.