Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Σύμπραξη με 6 Δήμους για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην περιοχή του Αμβρακικού

20/2/2023

Υπογράφτηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη η προγραμματική σύμβαση 6 δήμων με τη ΜΟΔ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αμβρακικού.


Συγκεκριμένα οι 6 Δήμοι, Αρταίων, Πρέβεζας, Ζηρού, Νικολάου Σκουφά, Ακταίου - Βόνιτσας και Αμφιλοχίας, και η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ) συμπράττουν με τη ΜΟΔ σε μια "Συμφωνία εταιρικής σχέσης για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση προγράμματος ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Αμβρακικού". Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί ο σχεδιασμός προγράμματος Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Αμβρακικού.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την εξειδίκευση της στρατηγικής, την οριοθέτηση της περιοχής και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης ώστε να τύχει χρηματοδότησης. Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αμβρακικού η οποία θα στηρίζεται
  • στην προώθηση των αλιευτικών και λοιπόν τοπικών προϊόντων
  • στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας
  • στη δημιουργία υποδομών με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της περιοχής και
  • στην ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των συμβαλλόμενων φορέων, καθώς και εκπρόσωποι από τα υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί εκτιμάται ότι από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας περιόδου (ΕΣΠΑ 2021-2027, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG, Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης κ.ά) θα μπορούσε να αντλήσει περί τα 120 εκατ. ευρώ για την περιοχή. 

Διαβάστε τις δηλώσεις του Υπουργού και των Δημάρχων στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Δείτε το ρεπορτάζ της δημοτικής διαδικτυακής τηλεόρασης της Άρτας.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 3/3/2023

ΜΟΔ Α.Ε.