Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση εργασίας για τους Ορεινούς Δήμους της Ηπείρου

24/10/2017

Κατά το πρότυπο του μηχανισμού υποστήριξης των νησιωτικών δήμων πρόκειται να στηριχθούν και οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα στις 19 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης των Δημάρχων της Ηπείρου με τη συνεργασία της ΜΟΔ, της ΕΕΤΑΑ (Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και της Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).

Από πλευράς ΜΟΔ, συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πάντος και ο συντονιστής της Ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης μαζί με στελέχη της εταιρίας και από την ΕΕΤΑΑ τα στελέχη κ.κ. Βίκυ Φλέγκα και Ιωάννης Γούπιος.

Ο πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Παναγιώτης Πάντος παρουσίασε τη λειτουργία ενός ισχυρού και ευέλικτου μηχανισμού, ο οποίος  θα τρέχει τα έργα σε όλη τη διάρκεια ζωής τους, από τον σχεδιασμό και την ωρίμανση μέχρι τη διασφάλιση της χρηματοδότησής τους, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της κατασκευής τους. Για τον καλύτερο συντονισμό μάλιστα θα υπάρχει συγκεκριμένο στέλεχος της ΜΟΔ που θα συνεργάζεται σταθερά με κάθε δήμο, ώστε να λειτουργεί ως επισπεύδων για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται.

"Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποδοτικοί, να συμβάλουμε όσο μπορούμε, χωρίς να λέμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματα, θεσμικά κυρίως, με έναν μαγικό τρόπο", σημείωσε ο κ. Πάντος, προσθέτοντας πως η διαδικασία που προτείνεται, όπως έχει γίνει και στην περίπτωση των νησιωτικών δήμων από την περασμένη χρονιά, είναι ευέλικτη, μέσω της υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των ΜΟΔ, ΕΕΤΑΑ και Επιτροπής Ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ.

Ακολούθησε διάλογος με τους δημάρχους για την λειτουργία του Μηχανισμού, ενώ στη συνέχεια τα στελέχη της ΜΟΔ και της ΕΕΤΑΑ πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλους τους παρευρισκόμενους δημάρχους, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή των πόρων και των προγραμματιζόμενων έργων κάθε δήμου.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 9/5/2018

ΜΟΔ Α.Ε.