Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Οδηγός εφαρμογής & λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας

3/6/2016

Ολοκληρώθηκε ο Οδηγός Εφαρμογής & Λειτουργίας Κέντρων Κοινότητας που εκπονήθηκε από τη ΜΟΔ (Ομάδα Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού) σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ), την Εθνική Αρχή Συντονισμού του ΕΣΠΑ και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στελέχη της ΜΟΔ συμμετέχουν αυτό το διάστημα σε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα σχετικά με τη λειτουργία των δομών αυτών (Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λαμία, Ιωάννινα, Λάρισα κ.α.).

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι νέες δομές, που παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη στους κατοίκους των δήμων μέσα από ένα συνολικό πλέγμα υπηρεσιών «μιας στάσης» με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Στόχος είναι να αποτελέσουν σημεία υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελουμένων ατόμων.    

Απευθύνονται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ανέργους, μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Δικαίωμα για υποβολή πρότασης για την επιχορήγηση της σύστασης και της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας έχουν οι Δήμοι και οι φορείς (ΝΠΔΔ, κοινωφελείς επιχειρήσεις  των δήμων κ.λπ.).

Η λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ΜΟΔ είναι στη διάθεση των δήμων για να παρέχει μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες με στόχο την επιτάχυνση και την αποτελεσματική υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων που έχουν αναλάβει.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΕΠ Τεχνική Βοήθεια

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 9/5/2018

Ημερολόγιο

Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
ΜΟΔ Α.Ε.