Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ

25/5/2012

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη, τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της ΑΜ-Θ Βασίλη Πιτσινίγκο και στελέχη της ΕΔΑ ΠΑΜΘ, είχε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2012, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ Δρ. Μάριος Καμχής στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι ο συντονισμός των ενεργειών, η παροχή της απαραίτητης τεχνικής βοήθειας αλλά και η επίλυση προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007 2013 (ΕΣΠΑ), το κλείσιμο των ημιτελών έργων του Γ ΚΠΣ, ο σχεδιασμός για την Διαχείριση των Απορριμμάτων, καθώς και η πρόοδος των έργων προτεραιότητας.

Ο κ. Καμχής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς και την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητα ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που η χώρα έχει στη διάθεση και χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Περιφερειάρχης στην συνάντηση επανάλαβε την θέση της Περιφέρειας για αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού πόρου που θα συμβάλει στην υλοποίηση της αναπτυξιακής πρότασης της Περιφέρειας και στην υπέρβαση της κρίσης.

Ο κ. Γιαννακίδης για μία ακόμη φορά εξήρε το έργο της διαχειριστικής Αρχής τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου η δυναμική της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και υλοποίησης έργων θα φέρουν την Περιφέρεια στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις υποδομές για την νέα εποχή και το ρόλο που η Περιφέρεια καλείται να διαδραματίσει στη νέα οικονομία και στη νέα γεωγραφία.
Επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 16/1/2024

ΜΟΔ Α.Ε.