Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ

18/6/2012

Συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου της ΜΟΔ κ. Μάριου Καμχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση της πορείας του ΕΣΠΑ στη Πελοπόννησο με ιδιαίτερη αναφορά στα ημιτελή έργα του Γ΄ ΚΠΣ, στα έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ, στους ΧΑΔΑ, καθώς και στο πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης των Ρομά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι η δυναμική που απέκτησε το ΕΣΠΑ από τη στιγμή ανάληψης της ευθύνης του από την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλεται στην αλλαγή του μοντέλου διοίκησης των έργων. «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε γρήγορες εντάξεις για να δείξουμε απορροφητικότητα του προγράμματός μας, αλλά να αναπτύξουμε μια στρατηγική πολιτική ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας ενάντια στην κρίση», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των έργων ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «Από την πλευρά μας, όπου εντοπίζουμε αδυναμία στη διαχειριστική επάρκεια των τελικών δικαιούχων των έργων προσπαθούμε να τους βοηθάμε» και μετά από παρέμβασή του αποφασίστηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας από τη ΜΟΔ προς τους τελικούς δικαιούχους.

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Μάριος Καμχής εξήρε την προσπάθεια της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου να μη χαθεί κανένα έργο, γιατί όλα τα έργα είναι σημαντικά, ιδίως αυτή τη χρονική στιγμή. Στο περιθώριο της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΜΟΔ ζήτησε τις απόψεις του Περιφερειάρχη πάνω στην οργάνωση και διοίκηση του ΕΣΠΑ, αλλά και την οργάνωση της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Αποφασίστηκε τέλος να εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα πιλοτικό πρόγραμμα διαρκούς ένταξης των Ρομά στην ελληνική κοινωνία με συνεχή αξιολόγηση. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των εμπλεκομένων Υπουργείων και όλων των συναρμόδιων φορέων.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 16/1/2024

ΜΟΔ Α.Ε.