Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Η ΜΟΔ εκπαιδεύει με καινοτομικές τεχνολογίες τα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ

11/6/2010


Κατά την πρόσφατη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη υπέγραψε Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών με σκοπό την αποκέντρωση των διαδικασιών και την επιτάχυνση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ α.ε.) μετά την πρωτοβουλία της Υπουργού και του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Στ. Αρναουτάκη προχωρά σε ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις των στελεχών των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ που στόχο έχουν την άμεση ενημέρωσή τους στους νέους μηχανισμούς επιτάχυνσης  και σε άλλα επίκαιρα θέματα του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης και υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αξιοποιώντας τεχνολογίες τηλεκπαίδευσης (e-learning) που παρέχουν δυνατότητες άμεσης δικτύωσης των στελεχών και άρση των εμποδίων γεωγραφικής απόστασης και διασποράς.

Παράλληλα η ΜΟΔ προχωρά, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού του ΕΣΠΑ, στην εκπαίδευση των στελεχών των Ειδικών Υπηρεσιών στη διαχείριση του περιεχομένου της διαδικτυακής πύλης  www.espa.gr που πρόσφατα αναβαθμίστηκε και προσφέρει εκτεταμένες τεχνικές δυνατότητες και ολοκληρωμένη και εύχρηστη πληροφόρηση για την πορεία, τις διαδικασίες και τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ,  ενσωματώνοντας και τις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Η λειτουργία της υποστηρίζεται από εργαλείο διαχείρισης του περιεχομένου (content management system), το οποίο επιτρέπει την αποκεντρωμένη εισαγωγή περιεχομένου από τις Διαχειριστικές Αρχές των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ώστε να δημοσιεύουν αυτόματα προκηρύξεις, νέα, αρχεία και έγγραφα για την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 9/5/2018

Ημερολόγιο

Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ΜΟΔ Α.Ε.