Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Συγκρότηση σε σώμα της Επιτροπής Αξιολόγησης παρουσία της Υπουργού κας Κατσέλη

9/7/2010

Παρουσία της Υπουργού  Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κας Λούκας Κατσέλη, του Υφυπουργού κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων & Ανάπτυξης κ. Γιώργου Πετράκου,  συνήλθε χθες στα γραφεία της ΜΟΔ  η  Επιτροπή του Ν. 2860/00 (άρθρο 7 παράγραφος 2.α., όπως ισχύει) με τη νέα της σύνθεση. Η επιτροπή αυτή κρίνει την καταλληλότητα των στελεχών που προέρχονται από τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα προκειμένου να ενταχθούν στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ.

Πρόεδρος της Επιτροπής έχει οριστεί ο κος Νικόλαος Παπαδημητρίου, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα λοιπά μέλη της Επιτροπής είναι εμπειρογνώμονες  προερχόμενοι τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, καλύπτοντας τον Πανεπιστημιακό χώρο, τη Δημόσια Διοίκηση, τους τομείς του προγραμματισμού & οργάνωσης όπως  και τον τομέα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Πριν την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Τ. Κατσέλη και ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Αρναουτάκης απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκαν στην Επιτροπή καλή επιτυχία στο έργο της. Η Υπουργός τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Επιτροπή αυτή, με δεδομένο ότι η ποιότητα των στελεχών των Ειδικών Υπηρεσιών είναι καθοριστικός παράγοντας της διαχείρισης του ΕΣΠΑ.  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ευχαρίστησε την Υπουργό και δεσμεύτηκε ότι η Επιτροπή θα ανταποκριθεί πλήρως στα σημαντικά καθήκοντά της.

Δεδομένου ότι η ΜΟΔ υποστηρίζει επιστημονικά και τεχνικά τη λειτουργία της Επιτροπής,  η Υπουργός τόνισε τη χρησιμότητα  της εταιρίας στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του ΕΣΠΑ και υπογράμμισε την πρότυπη λειτουργία της με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας, με στόχο όμως την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος. Παρότρυνε την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΜΟΔ να εισηγηθούν βελτιώσεις στο σύστημα αξιολόγησης.  Ζήτησε επίσης την αξιολόγηση της εμπειρίας των Διαχειριστικών Αρχών του Γ΄ΚΠΣ, ώστε τα συμπεράσματα και καλές πρακτικές να χρησιμοποιηθούν για τη διαχειριστική περίοδο που διανύουμε. 

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Γ. Ποταμιάνος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΑΝ για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της ΜΟΔ στη στήριξη αναπτυξιακών προγραμμάτων και τόνισε ότι η ΜΟΔ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης του ΕΣΠΑ. Υπογράμμισε ότι, πέρα από τη διαχείριση, η άλλη μεγάλη πρόκληση για την επιτυχή υλοποίηση του ΕΣΠΑ, είναι η ενεργός στάση όλων των εμπλεκομένων Αρχών των Περιφερειακών και Τομεακών Προγραμμάτων ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική κινητοποίηση των Δικαιούχων για την ωρίμανση έργων, που θα εγγυηθούν την απορροφητικότητα πόρων και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 9/5/2018

Ημερολόγιο

Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ΜΟΔ Α.Ε.