Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Πρώτη συνάντηση ειδικών και ερευνητών για την πρωτοβουλία «σχεδιασμός ενός ανθρωποκεντρικού και ενδογενούς μοντέλου βιωσιμότητας της νήσου Γαύδου» (Κρήτη, 11/11/2017)

14/11/2017

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ειδικών και ερευνητών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «σχεδιασμός ενός ανθρωποκεντρικού και ενδογενούς μοντέλου βιωσιμότητας της νήσου Γαύδου». Η συνάντηση που διοργανώθηκε από τη ΜΟΔ ΑΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Γαύδου, φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο Πυθαγόρας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ). Συμμετείχαν καθηγητές, ερευνητές και εξειδικευμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΜΑΙΧ, το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, το Πράσινο Ταμείο, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, τη Διεύθυνση Δασών Χανίων και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ.

Την ημερίδα άνοιξαν η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου και ο πρόεδρος της ΜΟΔ ΑΕ Παναγιώτης Πάντος. Ακολούθησε παρουσίαση από τη ΜΟΔ των βασικών αρχών και σταδίων της πρωτοβουλίας ενός στρατηγικού σχεδιασμού για τη Γαύδο μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες. Περισσότεροι από 25 ερευνητές και ειδικοί επιστήμονες παρουσίασαν το αντικείμενο και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο νησί, έκαναν προτάσεις για τη συμβολή της έρευνας σε όλους σχεδόν τους τομείς ανάπτυξης της Γαύδου και εξέφρασαν το ενδιαφέρον και τη διαθεσιμότητά τους να συμμετέχουν και στα επόμενα στάδια της πρωτοβουλίας αυτής.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 10/5/2019

ΜΟΔ Α.Ε.