Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Συχνές ερωτήσεις

 • Ενέργειες
 • Εκτύπωση σελίδας
 • » 1. Τι προσφέρει ο ιστοχώρος της ΜΟΔ;

  Ο ιστοχώρος διαθέτει επίκαιρο περιεχόμενο για τη δομή, το έργο και τις δράσεις της ΜΟΔ. Παράλληλα, ενσωματώνει εξειδικευμένες εφαρμογές:

  • Νέα, κατηγοριοποιημένα σε απλές ανακοινώσεις για το έργο της ΜΟΔ, εκδηλώσεις και σεμινάρια που οργάνωσε, σεμινάρια, προσκλήσεις θέσεων εργασίας.
  • Διαγωνισμούς που προκηρύσσει η ΜΟΔ για παροχή υπηρεσιών, προμήθεια αγαθών ή μελέτες.
  • Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, οδηγούς και άλλα εγχειρίδια εργασίας, υλικό δημοσιότητας κλπ.
  • Σύστημα ροής δεδομένων (RSS) για αυτόματη ενημέρωση των χρηστών σχετικά με νέα και διαγωνισμούς που δημοσιεύονται στον ιστοχώρο.

 • » 2. Πώς μπορώ να ψάξω το περιεχόμενο στον ιστοχώρο της ΜΟΔ;

  Μπορείτε να ψάξετε περιεχόμενο σε όλες τις ιστοσελίδες, τα αρχεία και τις εφαρμογές του ιστοχώρου χρησιμοποιώντας ελεύθερο κείμενο ή λέξεις-κλειδιά στη μηχανή αναζήτησης στο δεξί πάνω μέρος πλοήγησης. 

  Στη συνέχεια μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα επιλέγοντας

  • Περίοδο δημοσίευσης ή συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών
  • Κατηγορία περιεχομένου που σας ενδιαφέρει (πχ. νέα, γενικό περιεχόμενο κ.λπ.)

  Επιπλέον, υπάρχει εξειδικευμένη αναζήτηση στις εφαρμογές του ιστοχώρου Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, Νέα και Διαγωνισμοί (απλή αναζήτηση με ελεύθερο κείμενο ή λέξεις-κλειδιά ή/και αναλόγως της ημερομηνίας δημοσίευσης).

  Επιπλέον:

  • στα νέα και τους διαγωνισμούς αναζήτηση με βάση την κατηγορία του νέου ή του διαγωνισμού
  • στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, αναζήτηση με βάση θεματική κατηγορία και τον τομέα του εγγράφου.

 • » 3. Είμαι φορέας. Πώς μπορώ να βρω πιθανή χρηματοδότηση για το έργο μου;

  Αν είστε ιδιώτης, επιχείρηση ή φορέας και θέλετε να βρείτε προσκλήσεις/προκηρύξεις χρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, πρέπει να μεταβείτε στη σχετική ενότητα στη διαδικτυακή πύλη του ΕΣΠΑ.

  Για κάθε πρόσκληση θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, την περιοχή εφαρμογής, τους τομείς ενδιαφέροντος, τους δικαιούχους στους οποίους απευθύνεται, τον προϋπολογισμό, την προθεσμία υποβολής, στοιχεία επικοινωνίας, σχετικά αρχεία και σχετικούς συνδέσμους.


 • » 4. Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για ειδήσεις που δημοσιεύετε στον ιστοχώρο σας;

  Ο ιστοχώρος παρέχει ροές δεδομένων (RSS) για νέα και διαγωνισμούς.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την επιθυμητή ροή δεδομένων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που της αντιστοιχεί.


 • » 5. Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για νέες προσκλήσεις που προκηρύσσονται;

  Αν θέλετε να ενημερώνεστε γενικότερα για προσκλήσεις/προκηρύξεις του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική ενημέρωση στην πύλη του ΕΣΠΑ, να δημιουργήσετε το προφίλ σας και αναλόγως των κριτηρίων που θα συμπληρώσετε, να ενημερώνεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για νέες προκηρύξεις – προσκλήσεις που ταιριάζουν με το προφίλ που διαμορφώσατε ή για τυχόν αλλαγές τους (πχ. παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, τροποποίηση όρων προκήρυξης, κ.λπ.).


 • » 6. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

  Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή επικοινωνία για να θέσετε κάποιο ερώτημά σας σχετικά με τη ΜΟΔ και το έργο της ή για να αναφέρετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα του ιστοχώρου.

  Στην ίδια σελίδα, στο κάτω μέρος, μπορείτε να βρείτε τους καταλόγους με τα τηλέφωνα των επιμέρους Διευθύνσεων/Τμημάτων και στελεχών της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Ομάδων Υποστήριξης.


 • » 7. Τι είναι η περιοχή μελών - Δίαυλος που βλέπω στο πάνω μέρος του ιστοχώρου σας; Γιατί μου ζητείται κωδικός πρόσβασης;

  Ο Δίαυλος είναι ένας κοινός τόπος εργασίας και δικτύωσης αποκλειστικά για τα στελέχη του συστήματος ΕΣΠΑ, συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έργων, είτε εργάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ είτε στις Ειδικές Υπηρεσίες πανελλαδικά. Το εσωτερικό αυτό δίκτυο (intranet) συγκεντρώνει το υλικό που χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας εργασία και διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ στελεχών και υπηρεσιών.

  Εφόσον είστε στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας, μπορείτε να συνδεθείτε στο Δίαυλο με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που συνδέεστε στο webmail σας. Για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Εφαρμογών Πληροφορικής και Ψηφιακής  Τεχνολογίας (it@mou.gr)


ΜΟΔ Α.Ε.