Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Διαβούλευση επί του Επιχειρησιακού Σχεδίου Λυμάτων της Αττικής

6/7/2020

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κου Κ. Αραβώση, η διαβούλευση επί του Επιχειρησιακού Σχεδίου Λυμάτων της Αττικής που ετοίμασε η Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Γενικό Γραμματέα και τα στελέχη της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΜΟΔ ΑΕ κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, η προϊσταμένη και στελέχη της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ο προϊστάμενος της ΕΥΔ ΠΕΠ Αττικής, εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Αθ. Κατσιγιάννης, και εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αν. Τόσιος. Εκ μέρους των δήμων της Περιφέρειας συμμετείχαν οι δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι των δήμων Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παλλήνης, Κρωπίας, Τροιζινίας – Μεθάνων, Σαρωνικού, Ωρωπού, Πόρου, Ραφήνας – Πικερμίου καθώς και στελέχη των λοιπών δήμων της Αττικής που αντιμετωπίζουν ζητήματα στην ολοκλήρωση των υποδομών διαχείρισης λυμάτων τους.

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Αραβώση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και ότι η Ελλάδα ήδη καταβάλλει χρηματικό πρόστιμο για τη μη συμμόρφωση με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ περί διαχείρισης αστικών λυμάτων, ενώ απειλείται άμεσα και με νέα πρόστιμα. Κατέστησε δε σαφές ότι οποιοδήποτε φαινόμενο αδράνειας, ολιγωρίας ή αδιαφορίας δεν θα είναι πλέον ανεκτό και ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να προχωρούν τα έργα και αυτό δεν συμβαίνει, οι υπεύθυνοι θα επωμίζονται οικονομικές κυρώσεις.

Το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Λυμάτων της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με τα υπόλοιπα 12 Επιχειρησιακά Σχέδια των άλλων Περιφερειών τα οποία επίσης βρίσκονται σε διαδικασία διαβούλευσης με τους φορείς, πρόκειται να εγκριθούν από την Επιτροπή Καθοδήγησης Λυμάτων και να σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να αποτελέσουν τον οδικό χάρτη της χώρας για την ολοκλήρωση των υποδομών λυμάτων για όλους τους οικισμούς με ισοδύναμο πληθυσμό μεγαλύτερο των 2.000 κατοίκων.

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη σημαντική συνδρομή της ΜΟΔ, αφενός στην επιχειρησιακή λειτουργία της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων που έχει ως κορμό τη ΜΟΔ και αφετέρου στην υποστήριξη των δικαιούχων μέσω των Ομάδων Υποστήριξης αλλά και της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ που συγκροτήθηκε πρόσφατα.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 16/4/2021

ΜΟΔ Α.Ε.