Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Αναπτυξιακό συνέδριο "Για μια αξιοβίωτη, αειφόρα και ήπια ανάπτυξη της Νισύρου", 19/10/2018

12/10/2018

Στις 19 Οκτωβρίου, στο Μανδράκι Νισύρου, διοργανώθηκε Αναπτυξιακό Συνέδριο με τίτλο «Για μια αξιοβίωτη, αειφόρα και ήπια ανάπτυξη της Νισύρου».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό  την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και συνδιοργανώθηκε από κοινού από τον Δήμο Νισύρου και τη ΜΟΔ με τη συμμετοχή πλήθους παραγωγικών, επιστημονικών,  ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδειχθούν και να τεκμηριωθούν επιστημονικά οι πολύπλευρες αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού και να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις για την αξιοποίησή τους (στους τομείς της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, του πλούσιου δυναμικού σε ΑΠΕ, της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, της καινοτόμου οικονομικής δραστηριότητας κ.λπ.).

Το συνέδριο αυτό αποτελεί συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2018 με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τη ΜΟΔ για την εκπόνηση "Στρατηγικού και Επιχειρησιακού σχεδίου για την εφαρμογή προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στη Νίσυρο". Πρόκειται για μία μελέτη μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την αξιοβίωτη, αειφόρο και ήπια ανάπτυξη του νησιού, η οποία θα βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής που προσδίδουν η νησιωτικότητά της, η πλούσια φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά και οι τοπικές παραγωγικές της δυνατότητες.

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 12/11/2018

ΜΟΔ Α.Ε.