Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Ημερίδα: "Σχεδιάζοντας με στόχο τη βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της Θηρασίας"

8/3/2018

Με την παρουσία του Δημάρχου Θήρας και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, ολοκληρώθηκε στη Θηρασιά η ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Θηρασίας σε συνεργασία με τη ΜΟΔ, για τον σχεδιασμό με στόχο τη βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη του νησιού.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές εκπρόσωποι από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τη ΜΟΔ και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Δάφνη, παρουσιάζοντας το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της διεπιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται στο νησί από το 2007 μέχρι σήμερα, καθώς και τις δυνατότητες μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Μέσα από την επικοινωνία με τους κατοίκους καθορίστηκε το περίγραμμα ενός επιθυμητού μοντέλου ανάπτυξης με κύριους στόχους την οικονομική αυτάρκεια, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την κοινωνική συνοχή.

Η αναβίωση και αυτάρκεια του τόπου, η προσέλκυση νέων κατοίκων και επισκεπτών, ο σχεδιασμός μιας τοπικής πολυδιάστατης και συνεργατικής οικονομίας με έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση και ανάδειξη της ιδιαίτερης κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να σχεδιαστεί η επιθυμητή ανάπτυξη.

Το επόμενο βήμα είναι η οργάνωση μιας σειράς συμμετοχικών δράσεων που θα λάβουν χώρα στη Θηρασιά, με στόχο την πλήρη αποτύπωση των αναγκών και προτεραιοτήτων για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 9/5/2018

ΜΟΔ Α.Ε.