Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Ημερίδα για το Ειδικό Πρόγραμμα Δράσης για την ενίσχυση των Δήμων σε Μικρά Νησιά

20/3/2017

Στις 17/3 η ΕΕΤΑΑ (Υπουργείο Εσωτερικών) και η ΜΟΔ (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) διοργάνωσαν συνάντηση ενημέρωσης των δημάρχων των μικρών νησιών για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη υλοποίηση έργων στους δήμους τους, οι οποίοι συχνά δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό για να οργανώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ από την πλευρά της ΚΕΔΕ χαιρέτισε ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης των νησιωτικών δήμων.

Ο πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Παναγιώτης Πάντος παρουσίασε τη λειτουργία της «Μονάδας για την Υλοποίηση Έργων σε Δήμους Μικρών Νησιών» , που θα αποτελεί  έναν ισχυρό και ευέλικτο μηχανισμό ο οποίος  θα τρέχει τα έργα σε όλη τη διάρκεια ζωής τους, από τον σχεδιασμό και την ωρίμανση μέχρι τη διασφάλιση της χρηματοδότησής τους, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της κατασκευής τους. Για τον καλύτερο συντονισμό μάλιστα θα υπάρχει συγκεκριμένο στέλεχος της ΜΟΔ που θα συνεργάζεται σταθερά με κάθε δήμο, ώστε να λειτουργεί ως επισπεύδων για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Θόδωρος Γκοτσόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι δήμοι «δεν επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος ή διοικητικό βάρος, ενώ επίσης διατηρούν την κυριότητα των έργων σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησής τους και έχουν πλήρη ενημέρωση για αυτά».

Ακολούθησε διάλογος με τους δημάρχους για την πρακτική λειτουργία της Μονάδας, ενώ στη συνέχεια τα στελέχη της ΜΟΔ και της ΕΕΤΑΑ πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλους τους παρευρισκόμενους δημάρχους, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή των πόρων και των προγραμματιζόμενων έργων κάθε νησιού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο  ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Κορκολής και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Δέδες (φορείς του οποίου θα αναλάβουν τη δημοπράτηση των έργων).

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Σχετικά αρχεία

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 16/1/2024

ΜΟΔ Α.Ε.