Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Στήριξη της ΜΟΔ στον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων

3/6/2016

Ολοκληρώθηκε με τη συμβολή της Ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων σε Νησιωτικές και Απομακρυσμένες Περιοχές της ΜΟΔ η εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, προκειμένου αυτό να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση  του ΠΕΣΔΑ Αττικής. Ο δήμαρχος κ. Κ. Καραγιάννης ανέφερε σχετικά: «Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες του δήμου προς τη ΜΟΔ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για υποστήριξη και την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την επιτυχή συνεργασία που είχαμε». 

Το ΤΣΔΑ του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων αφορά πληθυσμό 7.143 μόνιμων κατοίκων για το έτος σχεδιασμού 2020 και η συνολική ετήσια παραγόμενη ποσότητα απορριμμάτων εκτιμάται σε 2.664 τόνους. Στην παρούσα φάση το σύνολο σχεδόν των απορριμμάτων διατίθεται προς ταφή στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, ενώ με το προτεινόμενο Σχέδιο Διαχείρισης θα οδηγείται σε ταφή μόνο το 32%. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός προωθείται η αποκεντρωμένη διαχείριση αποβλήτων, η πρόληψη, η διαλογή στην πηγή, καθώς και η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση.

Βασικά σημεία του σχεδίου

  • Συλλογή απορριμμάτων συσκευασίας σε χωριστά ρεύματα.
  • Χωριστή συλλογή βιοαποδομήσιμων αποβλήτων με στόχο την κομποστοποίηση.
  • Δύο πράσινα σημεία (ένα κεντρικό και ένα δορυφορικό).
  • Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας κομποστοποίησης βιοαποδομήσιμων αποβλήτων.
  • Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας μηχανικής διαλογής των υπολειπόμενων σύμμεικτων απορριμμάτων.
  • Συνεργασία με όμορους νησιωτικούς δήμους (Πόρο, Σπέτσες και Ύδρα) για κοινή επεξεργασία των ρευμάτων απορριμμάτων τους (βιοαποικοδομήσιμα και σύμμεικτα), ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, ικανοποιώντας παράλληλα των στόχο του ΕΣΔΑ για αποκεντρωμένη και διαδημοτική διαχείριση των απορριμμάτων.                                                                                                                                

Η ΜΟΔ είναι στη διάθεση των δήμων για να παρέχει μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες, με στόχο την επιτάχυνση και την αποτελεσματική υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων που έχουν αναλάβει

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

ΕΠ Τεχνική Βοήθεια

Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 9/5/2018

ΜΟΔ Α.Ε.