Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Προγράμματα

Νέα

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Παπαθανάση στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ Α.Ε.

1/8/2023

Την Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ Α.Ε. επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης όπου συναντήθηκε με τον Προέδρο κ. Βασίλη Σιαδήμα και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Υπουργός κατά τη συνάντησή του με τα μέλη της Διοίκησης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Επισκέπτομαι για δεύτερη φορά τα γραφεία της ΜΟΔ - είχα την ευκαιρία να την επισκεφθώ κατά την προηγούμενη θητεία μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η ΜΟΔ είναι ένας φορέας που τον εμπιστευόμαστε όλοι και τον εμπιστεύονται και οι φορείς, είτε πρόκειται για την στήριξη που παρέχει στις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ, είτε για την στήριξη που προσφέρει στους δικαιούχους για να ολοκληρώσουν επιτυχώς τα έργα τους. 
Πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί η Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 χωρίς καμία απολύτως απώλεια πόρων και σε αυτήν την προσπάθεια η ΜΟΔ έχει εξέχουσα θέση. Όσον αφορά την περίοδο 2021-2027, οι πόροι που θα εισρεύσουν θα είναι περίπου 73 δις που μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα υπερβούν τα 80 δις, συνεπώς, άμεση προτεραιότητά μας, είναι η πλήρης ενεργοποίηση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) που πολύ πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία. Πρόκειται για ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο όμως, χρειάζεται χρόνο για την πλήρη ενεργοποίησή του και εδώ η τεχνική υποστήριξη της ΜΟΔ θα είναι καθοριστική». 

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε από τον Πρόεδρο της ΜΟΔ σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρείας καθώς και των υφιστάμενων προκλήσεων της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας είναι η αποτελεσματική υποστήριξη των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ και των δικαιούχων για την επιτάχυνση του ρυθμού ωρίμανσης και υλοποίησης των προγραμμάτων και των έργων. 
Ο Υπουργός επισκέφτηκε επίσης το σύγχρονο και υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών data center της ΜΟΔ, όπου φιλοξενούνται τα κεντρικά πληροφοριακά συστήματα του ΕΣΠΑ καθώς και την αίθουσα τηλεκπαίδευσης.Φορέας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ)

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 1/8/2023

ΜΟΔ Α.Ε.